onsdag 19 mars 2014

Dags att åka till Stockholm igen och jag blev lite kär

i en bok som jag bara inte kunde låta bli att köpa trots att jag hade bestämt mig för att inte köpa några nya böcker just nu. Utom på releasefester. Men det är en barnbok, så det känns bra trots allt. Fast när jag ändå beställde så blev det två från rean också. Fy vad jag är svag! :)

Den fantastiskt vackra boken heter Boken om Mademoiselle Oiseau. Den innehåller förutom texten av Andrea De La Barre De Nanteful, fantastiska bilder av Lovisa Burfitt. Älskar den, hoppas barnen kommer att göra det också.


Den andra boken är Liten parlör för älskande av David Levithan, som fått så mycket beröm för språket. Den ser jag också fram emot att läsa. Den tredje boken finns inte med på bild, för det ska bli en present till någon och är än så länge hemlig.

I morgon bär det iväg till Stockholm igen och releasefest för Tiden går så långsamt när man tittar på den av Josefine Lindén. Den längtar jag oerhört mycket efter att få läsa. På hemvägen är all tid avsatt till att göra det. Men innan dess ser jag mycket fram emot att fira Josefine och hennes fantastiskt fina bok.


Trots att kylan kommit tillbaka så känns det bra eftersom alla vårtecken finns kvar. Våren är på väg hur mycket kylan än försöker ta tillbaka sin makt.Dagens skrivinspiration är spännande och mycket inspirerande. Junot Diaz pratar om skrivande. Om att man är den som styr sin historia och därför måste se till att man skapar en värld som känns äkta. Att man bör känna sig vilsen för det betyder att man hittat något att skriva om som känns nytt, att man inte är på en plats någon redan hittat.

12 kommentarer:

 1. Så roligt att träffas i morgon igen! Trevlig resa! Kram

  SvaraRadera
 2. Om du ska till Stockholm, ta på dig varmt. Här har fallit en massa snö! Tyvärr syns inte ett enda vårtecken just nu... i alla fall inte i södra Stockholm. Ja, det skulle kanske vara en massa förvirrade småfåglar då... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått det, trist! Men jag är förberedd. :)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack! Det är jag helt säker på att det blir.

   Radera
 4. Så många fantastiska böcker det finns, och man vill läsa dem alla. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ju det. Så många böcker, så lite tid. :)

   Radera
 5. Du får snart flytta till stockholm istället. det verkar enklare så! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det skulle ju vara så mycket enklare! Min familj håller inte riktigt med dock. Men man kan aldrig veta. :)

   Radera
 6. Hoppas det var en trevlig releasefest. :) Boken är ju så himla fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var mycket trevligt! Boken är både fantastiskt fin och otroligt bra.

   Radera