söndag 30 mars 2014

Det var ju tänkt att bli så härligt

följt av en massa fina bilder från idag. Men jag tappade helt lusten och känner istället en stor sorg i bröstet som inte vill släppa taget.


Inte anade vi när vi passerade parken vid Kärnan under vår promenad att något så fruktansvärt hade hänt. Däremot pratade vi om det absurda i den polisbevakning som måste finnas i samband med dessa fotbollsmatcher. Och allt annat de pengarna skulle kunna betala. När vi kom hem förstod vi hur allvarligt det varit just där vid trappan till Kärnan. En man är nu död på grund av att han träffade människor som inte har respekt för liv. Jag vill inte ens koppla det till fotboll, även om det är den som triggar detta hat. Eller inte, för jag har så svårt att förstå att det skulle kunna vara så. Att ett bollspel, en lek, skulle kunna skapa sådant fruktansvärt hat. Själv tror jag inte på att det går att lösa det på annat sätt än publiklösa matcher. Supertrist eftersom det finns så många som verkligen njuter av spelet och spänningen i det. Men som det ser ut nu är det ju inte möjligt. Människor ska inte behöva dö för att de hejar på "fel" lag. Jag skäms inte över att vara Helsingborgare idag, jag skäms över att vara människa. Jag känner med hela min själ och mitt hjärta för de anhöriga som har en älskad som inte kommer hem ikväll.

6 kommentarer:

 1. Fruktansvärt att det ska behöva vara så.

  SvaraRadera
 2. Det är mycket sorgligt, och helt oförsvarligt det som hänt. Dessa personer/huliganer är egentligen inte intresserade av att se fotbollen. De vill utmärka sig och förstöra för andra. De vill ha och söker bråk, och tar inte hänsyn till om vare sig vuxna eller barn kommer i deras väg. Upprörande är vad det är. Och helt klart måste något göras nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen hemskt! Det är så tråkigt att det inte bara kan vara glädje och positiva känslor med sport. Jag hoppas av hela mitt hjärta att något gott kommer ur det här och att man hittar sätt att lösa problemet på.

   Radera
 3. Det är verkligen fruktansvärt och så fel det bara kan bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med! Så fruktansvärt!

   Radera