måndag 10 mars 2014

Den känslan

man känner när man öppnar dörren för att gå iväg och hämta småkillar i skolan. Den som är varm snarare än råkall. Den är oslagbar! Nu vet jag att våren har tagit fart på riktigt.


Den känslan när våren smyger sig fram eller rent av slår till med all sin kraft och man vet att allt det underbara ligger framför en. Helt fantastisk! Det finns inte mycket som slår den.

I söndags satte vi ut utemöblerna. När solen ligger på går det att sitta i solen och njuta. Känslan i kroppen är upptinad och mer än redo för sol och värme. Och alla fantastiska färger som man nästan glömt att världen har att bjuda på. Mina ögon har saknat färgerna. Mitt sinne har saknat doften av vår så länge nu.

Idag blir det mer allmän inspiration även om det är en författare som pratar i det här klippet. Om att leva mitt emellan och inte alltid vänta på att de stora sakerna ska hända. Mycket viktigt! Jag tror att jag är ganska bra på det, men det är något jag måste tänka på varje dag. Att uppskatta de små sakerna i vardagen och inte låta dem gå obemärkt förbi. Det är faktiskt alla de till synes små, små sakerna som är livet.

8 kommentarer:

 1. Jag håller med. Det är de små sakerna som är livet. Men ibland har vi bara svårt att se dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland måste man påminna sig om att stanna upp och se dem.

   Radera
 2. Att värdesätta det lilla och enkla är viktigt för att må gott i sig själv och med livet. Faktiskt så uttrycker sig en av mina bikaraktärer om vikten av att se det lilla i världen på ett poetiskt och filosofiskt sätt i mitt första manus. När jag var i 20-årsåldern skrev jag massor av poesi kring det ämnet så jag släppte fram den sidan igen när jag skrev det stycket. Kändes kul och annorlunda :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är oerhört viktigt för att kunna känna sig lycklig i nuet. Vad spännande att du hade de känslorna redan i så tidig ålder. Och att du har en karaktär som funderar över just detta. :)

   Radera
 3. Ja bästa känslorna när världen börjar få färg igen. Precis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar extremt mycket efter färg nu.

   Radera
 4. Så sant och så viktigt att värdesätta livet medan det pågår. Försöker också verkligen att göra det. Livet är nu, inte sedan. Och visst är det härligt med vår! Satt ute på lunchen en timme i solen och fick de första fräknarna :o) Tjoho!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är det så lätt och dessutom ofta gratis att njuta av nuet och allt underbart som det för med sig. Jag har inte haft tid att sätta mig ute, men det ligger väldigt högt upp på min lista. :)

   Radera