onsdag 26 mars 2014

Känner mig lurad

på vårvärmen.


Det ska ju vara varmt och skönt nu. Hela tiden. Men nej, det är inte varmt alls och nu när man fått smak på den sköna värmen känns det så mycket kallare när kylan kommer tillbaka. Trist! Men det går ju att leva med nu när vi ändå är på väg åt rätt håll. Tjoho!

Själv jobbar jag vidare med både det ena och det andra. Mest det andra just nu. Jag försöker att bocka av i att-göra-listan på ett lugnt och städat sätt. Så att jag slipper bli stressad.


Ibland faller jag lite, men bara ytterst lite, i min tro på mitt skrivande. Det är mänskligt och något jag tror är en del av den skrivande processen. Då gör jag något åt det och idag skrev jag ut det positiva omdömet jag fick av ett förlag angående mitt fösta manus och satte upp bredvid mig på min anslagstavla. Bara för att veta att målet finns någonstans där framme och att jag faktiskt kan skriva.

"Utgivningsgruppen har läst och diskuterat ditt manus och du får mycket bra betyg men för närvarande passar den inte in i vår utgivning. Fortsätt att skriva för du gör det riktigt bra och lycka till!"

Det är ord jag behövde just idag. Ord man behöver ta till sig då och då för att veta att man är på rätt spår. Trots refuseringsbrev. Trots allt.

Dagens skrivinspiration som ger oss en känsla av hur den skrivande världen kan se ut. Så många viktiga tankar. Härlig inspiration!

8 kommentarer:

 1. Visst känner man sig lurad av vädergudarna... Men nu är snön åtminstone borta här (försvann ganska fort).

  Tack för skrivinspirationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! :) Det är trist när vädret trilskas men snart är det vår på riktigt.

   Radera
 2. Tur att du har de där orden att ta till att läsa och ta till dig när det svajar lite. De är riktigt bra och inspirerande.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Det är ord man måste få läsa då och då. Gör gott i själen! Kram!

   Radera
 3. Det är bra att du kan känna dig stärkt av orden. Ibland är det också bra att sätta sig ner och skriva ord åt sig själv, om varför man skriver, och då fokusera på vad som är bra med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behöver man bli påmind om att man faktiskt kan. Att skriva om varför man skriver är också bra och jag tycker att jag gör det ganska mycket här på bloggen. Allt med att skriva är bra för mig, jag blir lycklig av att skriva.

   Radera
 4. Att du kan skriva tvivlar nog ingen på som läser dina inlägg här hos dig. Snart så är det nog din tur. Håll ut!

  Och apropå att känna sig snuvad på värmen. Det är tyvärr mars privilegie det, att luras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga du! Dina ord värmer hjärtat och hjälper min tro.

   Du har rätt i det med mars och tyvärr är väl april också lite lurig. Men våren är på väg i alla fall, det är det viktigaste.

   Radera