måndag 24 mars 2014

90 minuter


Jag har läst 90 minuter av Katarina Persson.

Boken beskrivs såhär:
"Svenska Nina har precis avslutat sina studier och återvänt till Los Angeles med drömmen om att arbeta på det berömda Visconti Hotel i Beverly Hills, bara för att upptäcka att hennes pojkvän sedan flera år gjort upp egna planer medan hon var borta. Planer som inte alls passar ihop med hennes.
Efter att ha förlorat sin chans till drömjobbet ser hon ingen annan utväg än att ta det hett eftertraktade jobbet som assistent åt en av Hollywoods mest populära skådespelare, Jake Wakefield. Jake står på toppen av karriär och har till synes allt en människa kan önska sig. Allt han behöver är någon som ser till att hans liv förlöper så smidigt som möjligt. Någon att lita på.
Krocken är oundviklig när den praktiska, jordnära Nina kastas rakt in i den galna, glittrande värld som är Jakes vardag. Men med tiden visar det sig att Jake är mer än bara en charmig yta och en speciell relation börjar växa fram mellan dem. Kanske kan jobbet som hans assistent innebära en biljett till allt det där hon drömt om?"

90 minuter är en bok som levererar precis vad den lovar. En härlig, varm feelgoodberättelse som dessutom utspelar sig i den lyxiga filmvärlden i Los Angeles. Jag gillar Ninas jordnära svenskhet mitt i allt det glittriga glamorösa. Det är precis en sådan berättelse man behöver försvinna in i då och då när verkligheten känns grå och färglös.

Boken börjar såhär:
"Ljudet av höga klackar mot det blanka marmorgolvet var det enda som hördes när de gick genom lobbyn. De passerade mellan två bastanta kolonner och stannade alldeles framför receptionen, vid ett bord översållat av pioner."

2 kommentarer:

 1. Oj, har våren kommit så långt hos er. Underbart.
  Mysigt också med releasefest. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går framåt med stormsteg, det är så härligt. Releasefester är alltid lika härligt inspirerande.

   Radera