tisdag 25 mars 2014

Vardagspyssel

som motvikt till fantastiska bokreleaser. Varav en sker idag och jag kunde inte vara med.


Jag hoppas Marion Nyström som skrivit Frostbiten och som just idag får välkomna den ut i världen, har en helt underbar kväll. Jag önskar jag var där. Och att jag snart får läsa den.

Vi har varit på utvecklingssamtal idag med dottern som går i sjuan. Hon skulle själv hålla i utvecklingssamtalet och jag är mäkta imponerad över hur fantastiskt fint hon gjorde det. När jag gick i sjuan skulle jag inte ens kunna tänka mig att klara av något liknande. Om ens idag.  Jag har en dotter som är modig, stark och helt fantastisk. En dotter som kan gå precis hur långt som helst. Precis så långt hon vill. Och jag är en mycket stolt mamma. 

Dagens skrivinspiration kommer ifrån Lee Child. Själv känner jag precis som Lee gör vad gäller skrivprocessen. Jag inte vill veta hur berättelsen ska se ut eller hur den ska sluta, jag vill bara ha en aning om ungefär vad den ska handla om. Sedan vill jag skriva mig fram. Bästa tipset är kanske att inte lyssna på tips. :) Den enda författaren till din bok bör vara du. Fast själv känner jag nog ett både ja och ett nej på den. Man har väldigt stor nytta av en lektörs och andra läsares tankar och idéer, men det gäller att sålla i förslagen på förändringar så att berättelsen fortfarande är ens egen. Berättelsen måste vara levande och pulserande. Den måste innehålla dina egna hjärtslag. Vackert!

4 kommentarer:

  1. Jag uppfattar det inte som att han avråder till feedback eller hjälp när boken väl är färdig, utan att skriva boken grundat på andras preferenser och tips, alltså i själva skrivfasen. Writing by committee, som han säger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske inte. Dessutom är det säkert lättare att ha den inställningen om man redan är känd. Mycket lättare att hålla fast vid sin ide.

      Radera