onsdag 9 april 2014

Vågar jag hoppas nu

att jag sluppit den sjukdom lillkillen haft i några dagar nu? Det kanske är dumt, men jag vill så gärna att det ska vara så.Men man vet aldrig vad som kan hända, så det är bara att köra på. Och det gör jag.

Fast tiden går i en sådan rasande fart. Snart är det påsklov, barnen har bara två dagar kvar i skolan nu innan lovet. Det ska bli så skönt med ledighet, både för barnen och oss vuxna. Jag hoppas verkligen att vi får riktigt skönt vårväder.


Dagens skrivinspiration handlar om att börja skriva sin berättelse och om man ska skriva om det man vet eller inte. Carlo Gébler pratar om hur man, om man skriver i kronologisk ordning, kommer att upptäcka en massa saker man inte visste om sin karaktär efter hand som man skriver. Precis så tycker jag att skrivandet ser ut. Man hamnar på vägar och i händelser man aldrig förstått att man ens hade en aning om. Det är något av det jag tycker är det mest spännande med att skriva. Känslan att utforska och upptäcka sin egen berättelse. Den är oslagbar.

6 kommentarer:

 1. jag håller med. det är en häftig grej det där!

  SvaraRadera
 2. Tycker också det låter spännande.... Känslan att utforska och upptäcka sin egen berättelse...låter lite som att komma underfund med sig själv med:)
  Härligt att du hänger med mig Anneli!:-)
  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är spännande och det är onekligen på samma sätt när man utforskar sig själv och för den delen andra människor. Vilket jag tycker man ska göra hela livet. Det finns så många outforskade platser inom varje människa.

   Självklart hänger jag med dig, jag älskar dina inlägg med fina bilder och text. :)

   Kramar!

   Radera
 3. Ja precis. Och det är ju som att lära känna vem som helst, alltså också riktiga människor, att man hela tiden lär sig mer. Men det är förstås extra fascinerande när man hittat på typerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det ju! Det är spännande med både riktiga människor och karaktärer. Men det är ju, precis som du säger, extra spännande att få fabulera fram någon helt fritt.

   Radera