tisdag 29 april 2014

Tillbaka till verkligheten

och vardagssysslorna igen. Man kan inte leva på att festa hela tiden. Även om det skulle vara trevligt.


Den här dagen innehöll inte så mycket färdigställt jobb som jag hade önskat. Tiden har en irriterande vana av att bara rinna genom händerna. Och så gillar jag av att njuta av mina dagar så det är så det får vara ibland. Solen, värmen och allt det sköna som pågår utanför fönstret lockar till prokrastinering.

Just nu vill jag lyssna på lite skrivinspiration så att skrivandarna får vakna igen. Positiva tankar om skrivande och så det där sista om varför det är värt allt det man kämpar med i blod, svett och tårar när man väljer att skriva. Den där okända människan som dyker upp och berättar hur din bok, dina ord, gjort skillnad i deras liv. Och så klart det viktiga rådet om att aldrig, aldrig ge upp.

9 kommentarer:

 1. Den där känslan när vardagen och verkligen kommer tillbaka och går in i rutin, den gillar jag. Ibland nästan lite för mycket för att vara bra, kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv är jag kluven till vardagen, å ena sidan avskyr jag att klafsa runt i samma gamla spår, samtidigt gillar jag känslan av att allt hela tiden är möjligt. Och så älskar jag att leva nära min familj och att skriva och det tillhör ju min vardag. :)

   Radera
 2. Tiden ja. Den verkar ha bråttom för tillfället. Jag hoppas Tiden skärper sig och tar det lite lugnare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att tiden får mindre bråttom snart.

   Radera
 3. Håller med Mia. Tiden verkar alltid flyga iväg alldeles för fort :)

  SvaraRadera
 4. Jag beundrar verkligen dig och din kämparglöd! Önskar att jag hade den glöden jag med. Men jag kan liksom inte sitta stilla mer än några få timmar i sträck. Jag är lite nyfiken på om du har gått skrivarkurser eller har någon annan "utbildning" i skrivande? Jag funderar nämligen på om det kanske är ett sätt att göra det lättare för mig om jag går någon kurs.
  Hoppas att du har en underbar Valborg!
  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Hoppas du också fick en riktigt härlig Valborg.

   Jag är ganska envis till min natur. :) Och så älskar jag att skriva. Jag har inte gått någon skrivarkurs eller något liknande, jag har bara gått livets skola. :) Jag känner mig lite kluven till skrivarkurser, å ena sidan verkar de fantastiskt bra, men å andra sidan vill jag inte bli påverkad av andra i mitt skrivande. Jag vill skriva fritt från allt tyckande och tänkande. I alla fall i början när en berättelse tar form. När den väl är färdig har man däremot nytta av andras tyckande. Jag tror att det finns människor som behöver en grupp och kanske en typ av utbildning i skrivandet och så tror jag att det finns de som trevar sig fram i sin ensamhet för att hitta sitt sätt att skriva.

   Kram! <3

   Radera
  2. Precis så känner jag. Därför har jag inte varit intresserad av att gå några kurser. Skönt att höra att jag inte är ensam om det och att det kan funka ändå. :-)
   Kram!

   Radera