tisdag 3 juni 2014

#Älskanoveller


Jag har läst #Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige av Alice Alvinstedth, Jenny Jacobsson, Frida Andersson Johansson, Lena M Johansson, Monic Arvidsson W, Anna Keiler, Carina Aynsley, Stefan Lagrossen, Per Berg, Eva Ludvigsen, Johan Egonsson, Annika Melin, Xandra Ekström, Jessika Nilsson, Jenny Eriksson, Brirgitte Parez, Kjell E. Genberg, Anneli Stålberg, Emmelie Hardenborg, Lars Thunell, Petra Sandberg Holstensson, Rose Tillberg Mattsson, Ann Hugosson och Dag Öhrlund.

Boken beskrivs så här:
"I det fantastiska projektet #Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige berättar 24 etablerade och debuterande författare historier från norr till söder om vad som hände den 10 oktober. Något år, någonstans.

En man i Stockholm vaknar av att hans hund pratar med honom. En vilsen kvinna i Sundbyberg går upp på vinden och upptäcker en hemlighet. I Habo drömmer en ung kvinna om Elvis. Bomber faller över Skagerak 1943, så även på Enars fiskebåt. En sen kväll i Helsingborg vandrar en orolig mamma fram och tillbaka i väntan på att sonen ska komma hem. I Visby ringer grannarna 112 när de hör skrik från huset bredvid."

Det känns lite konstigt att skriva om den här boken eftersom jag ju faktiskt är en av medförfattarna i den här novellsamlingen. Samtidigt är jag så otroligt stolt och vansinnigt lycklig över att få vara en del av den. En del av en så fantastisk bok som jag läst långsamt för att den skulle vara riktigt länge. Jag är så otroligt imponerad över alla berättelser som finns mellan de här vackra pärmarna. Vilken berättarkonst. Vilken bred spridning av berättelser som ändå binds ihop på ett helt naturligt sätt genom att de utspelar sig den tionde oktober. Något år, någonstans.

Jag brukar skriva hur boken börjar och det fungerar ju av naturliga skäl inte i det här fallet. Men jag valde den början som fångade mig allra mest. Den hittar vi i novellen Under huden av Brigitte Parez och den börjar så här:
"Utan att registrera utan motstånd drunknar hon i omgivningen, anar knappt vad den innebär, kan inte, vaknar upp och drunknar återigen."

Man kan köpa #Älskanoveller av mig! Den kostar 150:- + porto, 45:- vanlig post och 33:- ekonomibrev. Självklart signerad för den som önskar. :)

4 kommentarer:

 1. Min bok ligger i min soffa. Jag läser den sakta. En novell i taget. Och jag myser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mysigt att njuta av den långsamt!

   Radera
 2. Jag gillar verkligen novellformen, perfekt att suga på och läsa en då och då när det passar! Har läst flera som jag gillar riktigt mycket och har fortfarande många kvar att läsa. Just nu har dottern tjuvat den (!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Novellen är verkligen ett härligt format. Är så stolt över att få vara med i just denna novellsamling. Jag tycker att det är genomgående bra berättelser i den.

   Hoppas du får tillbaka den snart så att du kan läsa vidare. :)

   Radera