torsdag 5 juni 2014

När en torsdag är sista dagen på arbetsveckan

får man anpassa sig till det. Det gör jag så gärna, så gärna!

Idag går studenterna ut här hos oss och vi fångade deras glädje och behöll den sedan. Tänk vilken fantastisk dag det är. Efter tre års hårt arbete är de färdiga. I alla fall till nästa steg i livet, vilket det nu må vara.


Vädret var inte på deras sida just idag, men vem vet om inte regnet ändå gör lyckan i framtiden så mycket större. Jag hoppas det. För dem.

Skrivandet har fortfarande inte fått ta fart. Livet är rörigt om än härligt så här innan skolan slutar för våra yngre små telingar. Den äldsta avslutade sitt första gymnasieår igår. Han har kämpat hårt och gjorde det med bravur. Kanske kommer det att lugna ner sig när sommarlovet väl har börjat. Jag hoppas på det. För i mitt huvud lever det berättelser som behöver komma ut. En ny uttalade sin allra första mening i dag. En som jag skrev ner och njuter av att läsa. När resten får komma på pränt vet jag inte. Kan man skriva två manus parallellt?


I går skickade jag iväg två ex av #Älskanoveller och i dag en. Jag är lika lycklig varje gång jag skriver en signering och skickar iväg den någonstans i Sverige.

I brist på skrivtid lyssnar jag på skrivinspiration. För snart är det dags för min egen skrivtid igen. Inspirationen kommer inte till dig, den kommer till ditt skrivbord, när du börjar skriva. Så sant!

8 kommentarer:

 1. Det är klart att man kan skriva på två manus samtidigt! Grattis till storkillen. Vilken känsla det är att ta studenten. Den var verkligen unik, inget man någonsin får uppleva igen. Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ingen hos oss som tog studenten, vår äldsta gick bara ut ettan, vi drogs bara med i yran som pågick på stan när vi tog vår promenad. :) Och det är ju en fantastisk känsla för varje steg man tar sig igenom här i livet.

   Jag har nog aldrig skrivit på två manus samtidigt, kanske dags att testa det nu! :)

   Kram!

   Radera
 2. Två år kvar för honom då, den tiden kommer att gå fort! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tiden går alldeles för fort! I alla fall för oss föräldrar. :)

   Radera
 3. Låter som om ni har det fint. Skönt med sommarlov. Hoppas du får igång skrivandan snart igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har det bara bra. Att ha mycket för sig kan ju verkligen vara något positivt, det skulle vara mycket värre om det var tvärtom. Vad gäller skrivandet så har det mest med tid att göra, andan finns där hela tiden. Mitt skrivande pågår även när jag inte sitter ner och skriver som tur är.

   Radera
 4. Visst är sommaren härlig med både lov och semester. Hoppas ni får fint väder och en fantastisk ledighet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren är helt underbar och jag försöker verkligen njuta av den fullt ut! Jag hoppas detsamma för er! :)

   Radera