onsdag 11 juni 2014

Ofrivillig bloggpaus, skolavslutning och födelsedagsfirande

är vad som tycks uppta all tid i mitt liv just nu.


Det har varit galet mycket den senaste tiden runt barn, skola och avslutningar. Och middagar och bjudningar. Så allt annat har fått läggas undan för en stund. Sommaren är härlig men aningen hektisk. Men jag klagar inte alls eftersom jag verkligen njuter fullt ut och skippar bloggandet då det känns stressande. Att blogga ska vara roligt och inspirerande inte stressande.


Men vi har tagit promenader ner till havet där det har badats och druckits ett glas rosévin (eller två). Bara för att inte drunkna i det andra och för att få en aning andrum. Ljuvliga kvällar man kan spara i sitt minne och ta fram under kalla vinterkvällar längre fram.


Just nu firar vi skolavslutning och lillkillens födelsedag. Han är en mycket lycklig nybliven 8-åring som njuter av fina presenter och sommarlov. Ett sommarlov som varit mycket efterlängtat. Hela familjen verkar ha fått ro och sitter just nu på olika platser i huset och chillar med sitt en stund. Sedan firar vi vidare en stund till.

Det här är det år jag känner att jag snart inte kommer att ha någon liten kille här hemma. 8 år är stort. Han har gått ut ettan och börjar i tvåan eftersommaren. Han är på väg att bli stor på riktigt. Det känns sorgligt och samtidigt helt underbart! Jag känner mig så lyckligt lottad som får leva ett liv tillsammans med mina fantastiska barn. Med min yngsta lille teling som är den som kommer att avsluta en stor och viktig del av mitt liv. Småbarnsåren. Så här kommer min kärleksförklaring till dig. Från hela mitt hjärta!

10 kommentarer:

 1. Stort grattis till 8-åringen! Förstår att det är många blandade känslor när alla barn blir stora.
  Jag hinner inte heller blogga, vi får ta nya tag till hösten.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han tackar så mycket! Det är väl så att man får ta nya tag till hösten, det är ju så mycket roligt att göra nu på sommare.:D
   Kram!

   Radera
 2. Tycker också att bloggandet ska vara roligt. Inte ångestladdat eller stressande. Även här fylls tiden upp av annat. bl.a. skolavslutningar. Din yngste och min äldsta är lika gamla, så din text gav mig en tankeställare. Ja, småbarnsåren slutar kanske vid 8-9. Hoppas att min äldsta vill fortsätta att hålla mig i handen på väg till skolan. Med min yngsta har jag ett tag kvar. Hon är bara fyra... Åh, om man kunde hålla i tiden lite...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog kan de hålla en i handen och bjuda på härliga kramar långt upp i åldern, men man känner ändå att livet förändras och annat i livet blir mer och mer spännande och roligt för dem. Men sådant är ju livet med barn, så det är bara att gilla läget. :)

   Radera
 3. Och grattis till din 8-åring! Och grattis till er också, då.

  SvaraRadera
 4. Njut av allt sommaren ger! :-) Blogga när du har lust. Så gör jag. :-)
  All stress du har behöver tas bort och ersättas av lugn och frid. Eller?
  Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Positiv stress kan nog gå bra, det är den negativa stressen som är både jobbig och farlig. Men jag tror att jag är ganska bra på att leva i lugn och harmoni ändå. Och sommaren vill jag njuta fullt ut av!
   Kram! <3

   Radera
 5. Var sak har sin tid. :)
  Grattis till lillkillen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det ju! :)
   Lillkillen tackar!

   Radera