måndag 12 maj 2014

Releaseyra

utan dess like.


Rhododendron började så smått slå ut när vi lämnade vår hemstad, nästyngstingen och jag. Det var så mysigt att åka iväg bara han och jag. Vår första destination var Uppsala och svärföräldrarna.


Vi lämnade våra saker och blev bjudna på fika innan vi blev skjutsade till Vänge där Eva Ludvigsen hade sin releasefest för Här och nu, efter att ha signerat på det lokala biblioteket. Nästyngstingen försvann fort iväg och lekte med de andra barnen som var där.


Eva hälsade välkommen med bubbel och tal. Det bjöds på grillad korv och en helt fantastisk tårta.


Och så pratade jag massor med de här fina.


Efter en helt underbar kväll med massor av härligt bok- och skrivprat åkte nästyngstingen och jag tillbaka till Uppsala.

Dagen efter shoppade vi lite och umgicks sedan med släktingar hela dagen. Nästyngstingen fick träffa efterlängtade kusiner. Han var dessutom själv mycket efterlängtad. En härlig känsla när man är nio, snart tio år.


Uppsala är vackert även när solen inte skiner.

Nästa dag var det dags för avfärd igen, den här gången blev det tidig morgon och tåg till Stockholm.


Vi hittade platsen för nästa release som var för Annika Estassy och hennes bok Croissants till frukost.Böckerna stod förväntansfulla uppradade på ett bord.


Nästyngstingen fick i uppdrag att agera fotograf och gjorde det med den äran.

Underbara, intressanta och spännande samtal fördes och jag fick träffa många härliga människor. En del för första gången och en del som jag träffat många gånger förut. Känslan när man äntligen får träffa någon på riktigt för första gången efter att bara ha haft bloggkontakt innan. Oslagbar!Man kunde ju inte önska sig en mer perfekt frukost. Helt underbar!


Författarinnan var självklart lyckligast av alla.


Och jag fick med mig ett signerat exemplar av den vackra boken.


Sedan fick jag mycket motvilligt lämna releasefesten, Annika och alla fantastiska gäster. Helt enkelt för att den var slut.


Toaletten runt hörnet var sagolikt vacker.


Stockholm var blött. Mycket blött! Därför blev väl inte Stockholmsbesöket med nästyngstingen riktigt vad jag tänkt mig. Men bra ändå.

Efter några timmar i Stockholm var det dags att åka tillbaka hem. På tåget läste jag Kupé och hittade reklam för boken jag just lämnat releasefrukost för. Coolt!


Nästyngstingen köpte med sig en "liten" bulle till fika under resan hem.


Resan gick strålande och till slut välkomnades vi av de böljande solgula rapsfälten. Kvällen avslutades med Let´s dance finalen. Och mys med hela härliga familjen.


Här hemma i Skåne hade dessutom den ljusaste av våra Rhododendron slagit ut i full blom. Jag är överfylld av inspiration. Och cirkeln är sluten.

10 kommentarer:

 1. Vad roligt, den där åldern - tio - är störtskön, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Magiskt foto av Uppsala. Men staden är ju också magisk.
  Tänker domkyrkotornet i det väder du fotade i med hundratals kajor som förmörkar himlen... Valborg och första maj... Vackra Fyrisån, plugg, mycket plugg, fester, nästan ännu mer fester, sånger av olika slag, mer och mindre seriösa tilldragelser och Wennerbergs Gluntarne med "du talar som en häst, Uppsala är bäst!"... Nostalgi.
  Inget ont om Stockholm, men för mig var Uppsala en annan del av livet, och ditt foto återförde mig till känslan. Tack.

  Kul med en resa med lite ensamtid med bara ett barn, hoppas Stockholm bjuder bättre väder nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Uppsala är en underbar stad att vara ung i. :) Jag har också upplevt många ljuva stunder där.

   Det är så roligt och viktigt att få tid med bara ett barn. Vi hade det bra även i regn. :)

   Radera
 3. Tack för att du kom och tog med dig din charmtroll till son!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Vi hade en helt fantastisk frukost tillsammans med dig och övriga gäster. Min son är så glad över att han fick vara med och det är självklart jag också. :)

   Radera
 4. Vilka fantastiska dagar! Önskar att jag hade kunnat vara med och få träffa dig, det får bli till helgen istället! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt osannolikt härliga dagar! Så synd att du inte var där men vi ses ju snart. Det ska bli så spännande. :) Kram!

   Radera
 5. Så härligt alltihop! Lite avis blir jag allt :o)

  SvaraRadera