måndag 5 maj 2014

Det är mycket nu

men jag försöker ta en sak i taget och inte stressa. Fast lite frustrerad blir jag ändå över att jag inte hinner så mycket som jag skulle önska. Allt verkar hända precis nu i maj.


Maj som jag helst bara vill njuta ohämmat av. Men den oändligt vackra naturen hjälper mig att andas en aning mellan allt som måste göras.Skrivinspiration tar mig också framåt. När jag inte kan skriva kan jag i alla fall inspireras. I dag handlar den om att karaktärisera karaktärer. Att hitta den absoluta favoritkaraktären är lite svårt. Bridget Jones är en bra karaktär och Scarlett O´Hara likaså. Meryl Streep har gjort många bra karaktärer. Men det finns ju många fler om man har tid att tänka efter en stund, vilket jag inte har just nu. Vilken är din favoritkaraktär?

16 kommentarer:

 1. Fantastisk natur just nu, fast här i Stockholm är det aprilväder.
  Svårt med favoritkaraktär, nu står det still...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har lite aprilväder här också, fast naturen gör vad den kan för att ta sig framåt. Det är lite svårt med favoritkaraktärer, det kräver lite eftertanke.

   Radera
 2. Oj, vad svårt.Jag ber att få återkomma, tror jag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen svårt, men återkom gärna! :)

   Radera
 3. Spike i Notting Hill tycker jag är grym! Och naturligtvis samtliga huvudkaraktärer i Vänner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spike är en helt underbar karaktär! :)

   Radera
 4. Vet inte om jag skulle tala om nån favoritkaraktär, utan hellre säga att det jag gillar hos en bra karaktär är att den inte får vara för enkel, utan att karaktären har många lager, så där som folk har mest. Och de två du nämner har ju det.

  SvaraRadera
 5. Jag har flera favoritkaraktärer, men två av dem jag spontant kommer att tänka på är Hannibal Lecter och Amy i Gone girl. Hehe, tror att det är elakingarna jag ofta gillar bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hua! Fast jag förstår dina val på det sättet att det är väldigt komplexa och spännande karaktärer. :)

   Radera
 6. Naturen lugnar, läker och ger ny energi.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut och särskilt nu på våren.
   Kram!

   Radera
 7. Jag hoppas du finner lugnet Anneli och kan njuta av allt maj har att erbjuda utan att bli alltför stressad. Men jag förstår din känsla för det tycks vara samma sak varje år även i detta hem. Allt tycks hända i maj. På alla plan. Och även om jag vet att det är så tycks jag alltid bli lika tagen på sängen. Vill så mycket mer än vad tiden räcker till för. Vet att jag behöver bli bättre på att prioritera och strukturera upp min vardag. Men också tillåta mig själv att inte behöva hinna med allt. Att det lir bra iallafall.

  Ta hand om dig vännen och njut av sköna maj.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra av dig igen!
   Jag njuter verkligen av allt det härliga och det är väl därför jag inte hinner med allt det jag behöver och vill göra. :) Men allt blir verkligen bra i alla fall.

   Jag hoppas att allt är bra med dig och att du njuter av alla dina dagar.

   Ha det gott!

   Kram!

   Radera
 8. Njut av livet här och nu, det är ju nu det är som vackrast ute (trots att det är kallt). Ta hand om dig mitt i allt annat som pockar på uppmärksamheten.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det gör jag verkligen! Det är väl därför jag inte hinner med allt det jag behöver och vill göra :)
   Ha det gott!
   Kram!

   Radera