måndag 24 februari 2014

Mer tid önskas

i alla fall när det gäller en del saker. Det är första måndagen efter sportlovet och allt är igång i full fart framåt. Så snabbt att jag knappt hinner titta ut genom fönstret på min väg framåt.


Livet är verkligen ett spännande äventyr och det är tur att jag behövde hämta barnen i skolan så att jag fick komma ut och njuta av solen en stund också. Vädret och att jag lyckats komma igång med träningen igen efter en hel veckas vila gjorde att livsandarna fick dansa sin glädjedans igen. Och jag insåg hur enormt illa jag tycker om vintern. Nu kan livet ta extra fart igen. Jag är redo. Mer än redo faktiskt.


Därför lyssnar jag på positiv annorlunda skrivinspiration idag. Om att utveckla sina karaktärer. Och fick väldigt många spännande tips. Att använda bikaraktärer som hjälper till att visa vem huvudkaraktären är. Intressant tanke. Dessutom låter Evernote som ett väldigt bra hjälpmedel, det ska jag titta närmare på.

12 kommentarer:

 1. Mer tid hade suttit fint just nu, istället får vi ta vara på den vi har. Äntligen är det ljust nu när jag går hem från jobbet, fantastiskt! Den här våren kommer bli så bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som om det alltid behövs mer tid. Men du har rätt i att vi får ta tillvara på den vi har på allra bästa sätt. Ljuset hjälper ju till så att vi får lite längre dagar. Den här våren kommer verkligen att bli både bra och spännande. Kram!

   Radera
 2. Underbart med ljus, och i Skåne är det förstås ljusare än här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just idag har vi haft en fantastisk solig dag full av vårkänsla. Så härligt!

   Radera
 3. Om det blir vår nu kommer vi få en lång härlig vår även här i sthlm. tack för videotipset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Videotips är alltid trevligt! :) Jag hoppas verkligen på en lång och riktigt härlig vår i hela Sverige.

   Radera
 4. Det sägs att våren kommit till er i Skåne, era lyckosar. Vi lite högre upp i landet får nog vänta ett tag till. Och visst är det väl så att det sägs att lärkan ska snöa inne tre gånger först innan våren kommer. Så här lär vi nog få vänta ett tag till. Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns det som vår, men man kan inte veta säkert så här tidigt på året. Det där med lärkan och snön vet jag inte om det stämmer här i Skåne, men det finns fortfarande risk för återfall och snöfall. :) Det man ändå vet med säkerhet är att vi är på väg åt rätt håll.

   Radera
 5. Ja våren våren!
  Och jo, det är nog bikaraktärernas funktion att kontrastera huvudpersonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, våren! Det är kanske så med bikaraktärer, jag har bara inte sett på det på det sättet förut. I alla fall inte med alla bikaraktärer.

   Radera
 6. Ibland blir jag lite matt av att lyssna på Andrea för att det går så fort men när man hänger med är det riktigt bra tips. Just det där med att använda bikaraktärer för att visa vem huvudkaraktären slog mig när jag bytte från jag- till tredje perspektiv. Bikaraktärernas tankar och upplevelser kunde visa en vinkel som jag-perspektivet inte kunde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja hon är onekligen lite intensiv! :) Jag gillar också hennes tips, en del är kanske självklara men en del känns lite nya för mig. Ibland behöver man vända runt lite i tankarna för att kunna tänka nytt och annorlunda. Det blir onekligen olika sätt att berätta samma historia på beroende på vilket perspektiv man använder.

   Radera