söndag 23 februari 2014

En fullproppad helg

och ett härligt sportlov är till ända. En vecka går alldeles för fort och vi ser redan fram emot påsklovet.


Vi har haft fest hemma hos oss både fredag och lördag så vi är ganska så avslagna. Men glada och nöjda. Idag tog vi en promenad i ett sådant härligt väder som verkligen gav en förkänsla av vår. Helt underbart.


De underbara Snödropparna har motat bort det gråa och färglösa med sin fantastiska fägring.

I morgon tar verkligheten vid på riktigt igen. Men ikväll har jag något fantastiskt att se fram emot. Både Skriva och Writer´s Digest. Och ett glas gott rött vin. Kan det bli bättre?


Dagens skrivinspiration handlar om annorlunda skrivtips. Lite kul och spännande tips om hur man får inspiration genom musikval och hur man gör karaktärerna mer levande. Väldigt viktiga saker att fundera på för att få ett så levande manus som möjligt.

8 kommentarer:

 1. Fantastiskt med vårtecken! Vilken härlig kväll du har =)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar alla vårtecken, då vet man att våren och sommaren snart är här igen. Ja, det är verkligen härligt att två sådana härliga tidningar att läsa. :) Kram!

   Radera
 2. Snödroppar, så härligt när de kikar fram. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är verkligen både vackra och välkomna! :)

   Radera
 3. Håller med. Ser fram emot påsklov nu när sportlovet är över. Och då är det ännu mer vårtecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt men vi behöver verkligen lov snart igen. Påsklov och fler vårtecken.

   Radera
 4. Intressant skrivtips att skaffa sig en theme-melodi som passar manuset. Det slog mig faktiskt igår när jag gick en promenad och lyssnade på min favoritmusik att jag har ett helt album som passar mitt manus. Det hjälper att gå tillbaka då och då till den musiken och lyssna på texterna för att få uppslag till scener eller bara någon enstaka mening. Inget dumt tips alls det där med musik :).
  Gud så härligt med snödroppar :-D!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också speciell musik till mina manus. Ett helt soundtrack faktiskt. :) Det hjälper mig mycket med att skapa rätt stämning för berättelserna. Utan musik vet jag inte hur mina berättelser skulle sett ut.

   Radera