tisdag 30 september 2014

Dödlig åtrå


Jag har läst Dödlig åtrå av Susanne Ahlenius.

Boken beskrivs så här:
"Alice Wiklund, ung utredare på Rikskriminalen i Stockholm, blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande, samvetslös och lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring.

Alice går upp i sitt nya arbete men inser snart att det inte är alla i gruppen som uppskattar hennes närvaro. Livet i London blir än mer komplicerat när hon träffar bartendern med de bärnstensfärgade ögonen som gör henne näst intill galen av åtrå. Vad är det han döljer bakom sin frustrerande arrogans?

När Alice inser vad hon måste betala för att finna sanningen är det redan försent och gränsen mellan arbete och privatliv suddas ut."

Dödlig åtrå är en riktigt spännande berättelse som fångar upp en redan på första sidan, för att hålla fast greppet ända till slutet. En erotisk deckare är inget jag normalt skulle välja att läsa, men är glad att jag gjorde den här gången. Jo då, det finns en hel del ångande erotik, men för mig är den här boken så mycket mer. Det är spänningsdelen, katt- och råttaleken, som jag gillar allra mest med den här bitvis mycket våldsamma historien. Den frustrerande jakten på en mördare blandat med spirande kärlek och mänskliga bekymmer skapar en perfekt balans. Skapar en berättelse som är mycket svår att lägga ifrån sig.  Skapar en längtan efter mer när man läst färdigt och äntligen får veta hur det går.

Boken börjar så här:
"När Kristina klev ut på gatan utanför Hilton vid Paddingtons tågstation hade hon sex dagar kvar att leva."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar