tisdag 9 december 2014

Håll inte tillbaka kärleken, William Holden


Jag har läst Håll inte tillbaka kärleken, William Holden av Conny Palmkvist.

Boken beskrivs så här:
"Sommaren 1987 yr dammet kring fötterna på sextonårige Ärlig Johansson där han driver omkring i den sydsvenska byn. Hans far gör sitt bästa för att supa ihjäl sig, och en viss Norma sätter Ärligs hormoner i gungning. Det kunde kännas lite som att befinna sig på ett sjunkande fartyg, eller ett flygplan i fritt fall från himlen. Skådespelaren William Holden tycks ha svar på det mesta. Ärlig Johansson får uppleva en sommar han sent ska glömma. Det är inte alla som en dag upptäcker att de klarat sig igenom både Titanics undergång och flera av världens värsta flygplanskrascher. Det finns de som inte överlever överhuvudtaget."

Det här är en helt fantastisk, varm berättelse fylld av känslor klädda i ord som berör ända in i själen. Den handlar om att vara ung och försöka hitta en mening i allt det som sker i världen, men mest av allt i det lilla livet, det man måste leva i vare sig man vill eller inte. Här finns starka känslor, vackra ord och subtila händelser. Men framför allt är det en mycket vacker berättelse, trots ett  tungt och ganska svart innehåll. Även det mörka kan innehålla stora känslor som vänskap och kärlek. Det gör verkligen den här boken.

Boken börjar så här:
"Klockan var halv tre på natten och gatlyktorna slocknade lika fort som allt annat i byn. Det gick på en sekund eller två och skedde alldeles ljudlöst."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar