torsdag 9 oktober 2014

Min Bokmässa 2014

blev lika fantastisk som jag hade önskat. I år var det tredje gången för mig och jag tog med mig min dotter som var där för första gången.


Hotellrummet på Gothia towers var verkligen en lifesaver. Där kunde vi vila då bruset i mässhallarna, värken i fötterna och tyngden över axlarna efter de nyinköpta böckerna blev för mycket. Ljuvligt!

Den här gången skulle jag ju själv stå i Ordberoende förlags monter där novellsamlingen #Älskanoveller med min novell givits ut. Det var en helt ny och annorlunda upplevelse
På kvällen var det dags för min allra första förlagsmiddag tillsammans med Ordberoende förlag och novellister från #Älskanoveller. Fantastiskt på alla sätt. God mat och mycket trevligt sällskap.


Snyggingarna Rose Tillberg Mattsson och Carina Aynsley.


Tjusiga Alice Alvinstedth och Lars Thunell


Den utomordentligt goda maten.


Sedan var det dags att sova för att orka med en hel dag på Bokmässan följande dag.


Första dagens bokinköp inspekterades.


Nästa morgon bjöds vi på en fantastisk utsikt och en riktigt vacker dag. Fast den skulle vi ju inte få uppleva mer än genom ett fönster då den skulle tillbringas i mässhallarna.


God frukost intogs för att få kraft och styrka.


Jenny Jacobsson stod först på schemat. Hon talade om skrivande och sin bok I ditt kvarter. Det gjorde hon fullkomligt lysande!


Sedan skulle det köpas bok till lillkillen. Det blev en Super-Charlie som signerades av Camilla Läckberg.


Hälsade på supertrevliga Camilla Davidsson som skrivit Under Vintergatans alla stjärnor.


Träffade också de här fina pinglorna. Simona Ahrnstedt, Catharina Ingelman-Sundberg och Åsa Hellberg.


Kikade på Björn Ranelid.


Köpte fler böcker.Lyssnade på Tom Rob Smith som skrivit Gården.


Var på välbesökt bokrelease för Jenny Jacobssons I ditt kvarter och köpte signerad bok.


Träffade fler tjusiga pinglor. Anna Keiler, Frida Andersson Johansson och Caroline Säfstrand.


Lyssnade på när Caroline Säfstrand pratade om skrivande och sin bok Om du bara visste. Det gjorde hon som ett äkta proffs.


Sedan bjöd vi på fördrink på rummet. Hur trevligt som helst. Och så bar det av till Jamesons pub på Avenyn för mat.


Tillsammans med Charlotte E Johansson och Caroline Säfstrand och dottern, eftersom vi som var åtta från början fick dela på oss för att överhuvudtaget komma in på någon restaurang.


Åt mycket god fish and chips.


Pratade och lyssnade.


Gick sedan på Park för att uppleva bokvärldens uteliv. Såg massor av kändisar. Snackade med väldigt trevliga människor. Drog sedan vidare hem till dottern som njutit av egen lästid på rummet.


Det här var förstås bara några av alla underbara människor jag träffade, alla kom inte med på bild. Det händer så mycket roligt hela tiden att man glömmer bort att ta upp kameran ibland.

Nästa dag skippade vi Bokmässan för att shoppa och fika med finaste Annika Klemming.


Väl hemma väntade en längtande familj, vilket ger den skönaste känslan som finns att få.


Hemma läste jag och hörde mycket om Bokmässan som fick mig att fundera. Gjorde mig rent av lite sorgsen. Mycket av det som sades kändes lite ängsligt överlägset. Man ville gärna prata om den rådande hierarkin som författare måste leva med. Svansar som följer med ett lyckat författarskap. Vem som syns och hörs mest. Om hur allt på bokmässan handlar om att hitta människor som kan gynna en på ett eller annat sätt. Samtidigt ville man verkligen tala om hur opåverkad man själv var över allt detta. Riktigt cool såklart. Man berättade om hur Park fylls av människor som super sig fulla, jagar kändisar och gör bort sig. Särskilt de som inte ännu gett ut någon bok själv. Ett väldigt cyniskt sätt att se på människors görande och handlande tycker jag. Som om vi inte alla då och då har samma osäkerhet inom oss. Samma mänsklighet. Samma önskan om att bli omtyckt.

Men jag vill berätta om något annat, eftersom jag upplevt något helt annat. Klart jag fattar att även dessa saker existerar. Att det finns en grogrund för också detta, det inte så trevliga. Men mina tre bokmässor har inte burit med sig något annat än stor inspiration och fantastisk glädje. Underbara möten. Sådana som inte alls bär med sig några andra fördelar för mig än glädje och inspiration. Självklart sker också möten som bär frukt på ett eller annat sätt. Det tycker jag är precis som det ska, bara de sker på ett positivt och hjärtligt sätt. Möten är viktiga och band som knyts på Bokmässan kan innebära en massa positiva saker. Och kanske är jag så lyckligt lottad att jag bara känner de mest underbara människorna som sprider glädje och inspiration. Jag tänker därför fortsätta att uppleva Bokmässan precis så som jag gjort hittills. Låta den fylla upp mig med lycka och den största inspirationen en läsande och skrivande människa kan få.


7 kommentarer:

 1. Tack för att jag fick följa med på din underbara bokmässa :) Kram

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Ebba, tack för att jag fick följa med på din bokmässa, var ju inte där i år. Det är så där jag vill uppleva den också. Ingen jakt, bara få njuta av den, liksom :)

  SvaraRadera
 3. Du har så rätt så! Jag var lite småsjuk men hade väldigt trevligt ändå och blev inspirerad!

  SvaraRadera
 4. Man får plocka russinen ur kakan och njuta av det goda!

  SvaraRadera
 5. Bra att göra mässan till "sin."
  Jag gör likadant, och hoppar jag över festandet eftersom jag inte skulle orka med det när dagarna är så fulla av upplevelser att mössan ändå blir full.
  Fin dotter du hade! :)

  SvaraRadera
 6. Det är väl så man ska göra, sin egen mässa. Fint att få ta del av din mässa alltså. Jag önskar dig många fler lika fina och inspirerande mässor.

  SvaraRadera
 7. När jag lämnade mässan kände jag en stor tomhet inombords - ville tillbaka! In i värmen och den inspirerande gemenskapen! Men när tomheten la sig kom glädjen över mig, och den bubblande lusten att skriva! Nu jäklar ska jag skriva klart! (Har inte ens kommit halvvägs, men ändå! Såå peppad nu!)

  SvaraRadera