tisdag 14 oktober 2014

Frostbiten


Jag har läst Frostbiten av Marion Nyström. Det första jag tänker på är att den har en har ett väldigt vackert omslag som verkligen lockar till läsning.

Boken beskrivs så här:
"Marie de Valgir hittas medvetslös på uppfarten en tidig luciamorgon av ett tidningsbud. I huset återfinns hennes man och dotter brutalt mördade. Allt pekar mot att hon är skyldig. Mikael Falk, traumaläkare och psykiatriker, kontaktas för att försöka nå hennes medvetande och ta reda på vad som egentligen hände. Men den kontakt han först får är med någon helt annan. Hans döda fru.

Varken polis eller läkare ser ut att få någon rätsida på fallet. Men sanningen finns där. I det förflutna."

Det här är en spännande bok som berättar en historia full av skräckfyllda, övernaturliga händelser. Händelser som letar sig flera hundra år tillbaka i tiden. En tid fylld av magi, häxkonst och förbannelser. Saker som hemlighållits i många år för att i nutid leta sig upp till ytan igen. Historien är både mystisk och obehaglig. Samtidigt är den full av värme och saknad. Och kärlek. Det är en berättelse som är mycket svår att lägga ifrån sig.

Boken börjar så här:
"De förföljande rösterna och klappret av hovar hördes svagare ju längre in bland träden de sprang. De hade blivit jagade genom skog och över åkrar."

3 kommentarer:

  1. Så många bra böcker det finns där ute. Och jag vill läsa dem alla.

    SvaraRadera
  2. Verkar vara en spännande bok. Håller med wintwig´s....

    SvaraRadera