torsdag 21 augusti 2014

Hitta hem


Jag har läst Hitta hem av Susanne Boll.

Boken beskrivs så här:
"Tre kvinnor står vid vägs ände men oväntade möten kan leda till en andra chans när livet är som mörkast. 

Läkaren Helmi Lane, som flytt landet efter att ha gett falska friskbesked till sina cancersjuka patienter, återvänder till Sverige fast besluten att hitta den dotter hon övergett trettio år tidigare. Helmis enda ledtråd finns hos Yvonne, dotterns alkoholiserade faster. I en annan del av staden återhämtar sig trettioåriga Dina från ett självmordsförsök. Motvilligt öppnar hon upp för världen och för tanken att det kanske finns något, eller någon, som det kan vara värt att leva för. Samtidigt gömmer sig någon i skuggorna. Någon som inte kan förlåta en oförrätt. Någon som bara väntar på rätt tillfälle att hämnas.

Hitta hem är den fristående uppföljaren till Susanne Bolls psykologiska relationsroman Det enda rätta."

Jag gillar mörkret och spänningen i den här boken. Det är stark historia som fängslar och man bara måste läsa vidare för att få veta hur det ska gå för bokens alla invånare. Även om det är svårt att gilla huvudpersonerna i berättelsen så tvingas man fundera över förlåtelse och hur mycket en inte så trevlig människa verkligen kan förändras. Och vad krävs i så fall för att det ska hända.

Den här boken har dessutom ett soundtrack vilket är väldigt coolt. Det kan man hitta här.

Boken börjar så här:
"Flygbussen rusar fram i en hisnande hastighet längs motorvägen mellan Arlanda och Stockholms innerstad. Det ser ut att vara halt, men vådligheten i chaufförens körning berör henne inte."

4 kommentarer:

 1. jag har den i hyllan, och har läst den första, så snart ska även jag läsa tvåan.

  SvaraRadera
 2. Åh jag håller precis på att läsa Hitta hem nu. Håller med om att den är tänkvärd, men också att det är svårt att gilla huvudpersonerna. De är knepiga. Jag fängslas av det rika språket. Susanne målar verkligen känslor med ord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det verkligen, språket är riktigt bra. Även om huvudpersonerna är svåra att tycka om så beskriver Susanne dem så intressant och spännande att man lockas in i deras annorlunda liv.

   Radera