torsdag 28 augusti 2014

Sommarrester man bara vill suga den allra sista musten ur

det är sådant jag funderar över just nu. Och njuter av.


Jag känner lite ångestladdad förtjusning inför hösten. Å ena sidan älskar jag sommaren med allt vad den innebär. Inte minst allt det ljuvliga vi fått uppleva i år. Å andra sidan den sköna och fantastiskt mysiga hösten som finns alldeles runt hörnet. Den som erbjuder en aldrig sinande mängd skrivtid. Tid som jag i smyg har längtat oändligt mycket efter under sommaren. Den där känslan av att vilja ha allt. Vilja hinna allt. Den.


Jag tar ett långsamt farväl. Letar mig tillbaka till vardagen igen. Vänder mig ständigt om för att se tillbaka. Njuter ännu en gång. Och ännu en. Samtidigt försöker jag hålla kursen stadigt framåt. Där finns ju så mycket härligt som ska göras. Som ska upplevas.


Efter ett par dagar med finaste svärföräldrarna fortsätter jag kurera förkylning och förbereda farväl av underbar sommar. Tänker på skrivandet och hur alla de ord som fått leva inom mig alldeles snart ska få komma ut. Kanske redan i morgon. Ja, jag tror bestämt att det får starta redan i morgon. Skrivandet.

4 kommentarer:

 1. Vad härligt att känna det där suget att få skriva igen. Efter den här sommaren är jag fylld av energi och lust till skrivandet, och det är ju alldeles underbart! Hoppas orden samarbetar med dig imorgon när du börjar skriva igen. :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Fast en förkylning kom i vägen och störde den härliga energin. Nu är det bättre igen och jag hoppas kunna komma igång i full fart igen. :)
   Kram!

   Radera
 2. Tycker att det stämmer så bra som Tove Jansson skrivit i sin bok Sommarboken: "Det är fortfarande sommar men den lever inte längre, den har stannat av utan att vissna och hösten är inte färdig att komma."

  Njuter av att bara vara i denna tid nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint! Jag njuter fullt ut så länge det går.

   Radera