fredag 13 februari 2015

En enda natt


Jag har läst En enda natt av Simona Ahrnstedt.

Boken beskrivs så här:
"Natalia De la Grip är en av finansvärldens unga supertalanger. Som kvinna, född in i överklassoch rikedom, förväntas hon mest intressera sig för mode och inredning. Men Natalia har alltid gått sin egen väg. Envist och stenhårt arbetar hon för sitt mål: att få fadern, patriarken, att se och erkänna hennes kompetens och ge henne en plats i familjeföretagets styrelse.

David Hammar är en uppkomling och finansvärldens meste bad boy. Trots sin arbetarklassbakgrund har han lyckats bli en av Sveriges rikaste riskkapitalister. Han är lika beundrad som avskydd och dessutom känd för sina glamorösa kärleksaffärer. På grund av händelser i det förflutna är han ute efter hämnd på familjen De la Grip. Kanske kan han komma åt dem via dottern, Natalia?

När David bjuder ut Natalia på lunch blir hon både nyfiken och vaksam. Hon vet att männen i hennes familj hatar honom, men undrar varför. Hon vet också att David dejtar filmstjärnor och prinsessor, inte alldagliga finanskvinnor. Lunchen blir oväntat trevlig och mot sin vilja dras de till varandra. Attraktionen som uppstår leder så småningom till en natt ingen av dem kan glömma. Båda är tagna av kemin dem emellan, men de intalar sig själva att det aldrig kan bli något. Relationen är fullkomligt otänkbar, de är fiender, det var bara en enda natt. Eller?"

Jag gillar verkligen den här boken. Den ger en verklighetsflykt som heter duga. Att få befinna sig i den här miljön med de här människorna är en fröjd. Vem har inte drömt om en värld fylld av glitter och glamour. Här finns allt detta i överflöd. Men det är inte nog med det, vi får också följa med in i en värld fylld av intriger, hat och hämnd. För att inte tala om längtan och kärlek. Och ja, det hettar till rejält då och då mellan sidorna.

Boken börjar så här:
"David Hammar spanade ut genom det välvda fönstret på helikoptern. De var uppe på tusen fot och sikten över landskapet var milsvid."

1 kommentar: