måndag 7 juli 2014

Croissants till frukost


Jag har läst Croissants till frukost av Annika Estassy.

Boken beskrivs så här:
"Gabriel har det inte lätt. Inte bara att våren är inställd, golfströmmen på väg åt helt fel håll och hans spermier för slöa för att orka göra sitt jobb, han känner dessutom på sig att vackra Cecilia tänker lämna honom. Igen. Cecilia i sin tur tvivlar allt mer på om det var rätt att gå tillbaka till Gabriel. För vad spelar det för roll att han har världens sötaste nackgrop när han ändå inte vill samma sak med livet som hon?

När den karismatiske Antoine gör comeback i Gabriels liv och lockar med en tillvaro i en trakt med ljumma vindar och trehundra soldagar per år, kan inte Gabriel värja sig. Detta är ju precis vad Cecilia och han behöver. Adjö resultatrapporter, övertid och permafrost - Bonjour sol, hav och frihet!

Men att börja ett nytt liv är svårare än Gabriel föreställt sig. Dessutom har Cecilia inte glömt bort vilken hennes hetaste önskan är, och hon tänker se till att den går i uppfyllelse."

Croissants till frukost är en verklig feelgoodberättelser. En svensk sådan när den är som bäst. Att den delvis utspelar sig vid Medelhavet gör den extra härlig att läsa. Här finns många av de glädjeämnen och vedermödor kärleken kan föra med sig. I en miljö som till synes är fullkomligt perfekt, men bara om man lyckats lösa det övriga livspusslet på ett tillfredsställande sätt. Det har inte Gabriel och Cecilia gjort. De förvillar sig istället bort i deras egna privata önskningar av livet. Önskningar som inte riktigt överensstämmer med varandras. Önskningar som tar dem på en resa de inte hade kunnat förutspå. En där de båda till slut tvivlar på de livsval de gjort.

Boken börjar så här:
"Brösten hade ömmat i flera dagar men Cecilia borde ha vetat bättre än att hoppas att en graviditet var orsaken. Hon begravde ansiktet i en av badhanddukarna hon köpt till Gabriel och sig i julklapp, lät den tjocka frottén dämpa skriket och torka upp tårarna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar